Tavsiye, 2019

Editörün Seçimi

Google Fotoğraflar'daki fotoğrafları başka bir kişiyle otomatik olarak paylaşın

Google Fotoğraflar'da, akıllı telefonla yaptığımız fotoğrafları ve bir arkadaş, bir eş, bir erkek kardeş, bir kız kardeşi veya bir akraba olabilecek başka bir kişinin fotoğraflarını birleştirebilmemiz açısından çok kullanışlı, ilginç ve önemli bir özellik ortaya çıktı. .

Güzel olan , fotoğrafların koleksiyonunun paylaşılmasının, yalnızca bir veya daha fazla özel insanın yüzlerinin göründüğü, yüz tanıma işlevini tamamen kullanan görüntülerle ilgili olabileceğidir.

Bu nedenle, anne ve baba, her zaman tek bir cep telefonuyla çekilmiş, daha sonra aynı fotoğrafları görüntüleyerek ve her iki ebeveynin de görebileceği geniş bir koleksiyon oluşturarak, küçük oğullarına çekilen fotoğrafların koleksiyonunu paylaşabilirler. telefon.

Google Fotoğraflar'da fotoğrafların paylaşılması, hem tek bir fotoğraf için, hem de Google bulutunda çekilen veya saklanan tüm fotoğraflar için, hatta bugün veya belirli bir günün ardından yapılanlar için bile Android ve iPhone'da etkinleştirilebilir.

Her şeyden önce, kılavuzda açıklandığı gibi, Android ve iPhone'da Google Fotoğraflar'da yüz tanıma özelliğini etkinleştirmeniz önerilir.

Yüz tanıma sadece ABD'de kullanılabilen bir fonksiyondur, ancak önemsiz bir hile sayesinde İtalya'da herhangi bir zorluk çekmeden kullanabilirsiniz.

Fotoğraf paylaşım özelliği, üst sol düğmeye üç satır dokunarak açılan ana Google Fotoğraflar menüsünde bulunabilir .

Ardından, Google uygulamasını kendisinin kullanması gereken fotoğraf koleksiyonunu kiminle paylaşacağını seçebilirsiniz.

Otomatik paylaşım özelliğini etkinleştirerek, bugün başlayarak tüm görüntülerin mi yoksa tüm görüntülerin mi geçmişten mi paylaşılacağını seçebilirsiniz.

Ayrıca, fotoğrafları yüz yüze gruplandırdıysanız, yalnızca belirli kişilerin fotoğraflarını bir veya daha fazla paylaşabilirsiniz.

Fotoğrafları her seferinde manuel olarak paylaşmak yerine, işlemi şimdi otomatik hale getirebilir ve örneğin, I ve başka bir kişinin (eşim veya bir arkadaşım) otomatik olarak paylaştığı fotoğraflardan emin olabilirsiniz. bu kişi ile.

Paylaşım işlevi şu an için sadece bir kişi ile sınırlı olduğundan, farklı kişilerle paylaşmak için farklı koleksiyonlar oluşturmak mümkün değildir.

Kullanılabilir kişilerden birini seçebilir veya paylaşmak için bir Google Hesabı e-posta adresi ekleyebilirsiniz.

Paylaşım davetini alan kişi iletiyi Gmail'de açmalı veya bildirimi Google Fotoğraflar menüsünde bulmalıdır.

İstediğiniz zaman paylaşımı durdurabilirsiniz ve koleksiyon diğer kişinin listesinden kaybolacaktır.
Alternatif olarak, bir albüm oluşturma ve paylaşma veya otomatik olmayan işlemler olsa bile, tek tek fotoğrafların paylaşımı olasılığı da iyi.

Top