Tavsiye, 2020

Editörün Seçimi

Günlüğün herkese açık olmasını engelleyerek özel Facebook profilinizi koruyun

Facebook'ta olmak, bazı arkadaşlık turlarından koparmak istemiyorsanız ve hepsinden önemlisi, web uygulamalarının çoğuna erişmek için neredeyse zorunlu bir şeydir.

Ortak görüş, Facebook'ta kalmak için, herhangi bir tartışmaya katılmadan kayıt yapmaya karar vermediğiniz sürece, herhangi bir şeyi yayınlamadan "Beğen" i tıklamaksızın, gizlilik açısından bir şeyden fedakarlık etmeniz gerektiğidir.

Facebook'ta çevrimiçi hayata katılmak ve bilginin canlı ve ayrıntılı bir günlüğüne sahip olmak , profili kamuya, tanıdıklara ve daha az önemli arkadaşlara özel tutmakla o kadar uyumsuz değildir.

Önemli olan, kişiselleştirilmiş bir şekilde, özel bir şekilde yönetilmesi ve her şeyden önce, bize karşı kullanılabilecek savunmasızlıkları veya özel gerçekleri keşfedebilen şeyleri paylaşmamaya dikkat etmektir .

Her şeyden önce, Facebook profilini, ister özel olsun isterse profesyonel bir tanıtım olarak kullanmak isteyip istemediğini açıkça belirtmek önemlidir.

Bu karar çok önemlidir çünkü bir hesap aile fotoğraflarını, arkadaş veya tatil partilerini yayınlamak ve arkadaşlarıyla futbolu tartışmaktır, başka bir hesap mesleğini tanıtmak, işte ne yaptığınızı göstermek veya siyaset hakkında konuşmaktır.

Son derece dikkatli değilseniz, özel hayatınız ve profesyonel yaşamınız Facebook'ta ayrılmalıdır.

2 veya 3 farklı profil oluşturmadan bunu yapmanın bir yolu, ayrı bir arkadaş listesi oluşturmak ve bir şey yayınladığınız her sefer, güncellemeyi veya fotoğrafın kime gösterileceği konusunda dikkatli olmaktır.

Facebook hakkında işiniz, maaşınız, patronunuz, uzun iş geziniz, ofisiniz ya da sabah uyumak istediğiniz gerçeği hakkında şikayette bulunmanız gerçekten tavsiye edilmez ve tavsiye edilmez.

Bazı durumlarda profesyonel faaliyetlerin arkadaşlarını da memnun edebileceği doğrudur, bunun tersi doğru olmayabilir, özel faaliyetler meslektaşları, müşterileri veya patronları memnun edebilir.

Ancak, ilginç iş teklifleri, maaş artışları, önemli fırsatların paylaşılması ve arkadaşlarımıza işimizin ne kadar güzel olduğunu ve ne kadar önemli hissettiğimizi, palavralamanın neden hiç hoş bir şey olmadığını söylemekten daima kaçınılmalıdır.

Bu nedenle, Facebook günlüğünün gizli kalması, herkesin profil bilgilerini ve güncellemelerini göremeyeceği anlamına gelmez, ancak bunun herkese açık olarak görünmesini engelleyebilir .

Öyleyse önemli olan, görünürlük ayarlarının, herkese açık ve görünür bir bilgi olmaması, yani arkadaşlık dışı olmaları için ayarlanmasıdır.

Ardından Gizlilik Ayarları sayfasına girmek için dişli düğmesine tıklayın ve geçmişle kıyaslanan araçların anlaşılması ve kullanılması çok daha kolay.

Değiştirilecek iki seçenek var:

- Gelecek gönderileri kimler görebilir seçeneğinde Arkadaşlar'ı veya özel bir listeyi seçin .

- Geçmiş yayınların izleyicilerini halka açık olmalarını önlemek için sınırlayın .

Bu sayede hem geçmiş yazılar hem de şu andan itibaren yazılacak olanlar halka açık bir şekilde görünmeyecektir (Genel Bakış açısını Etkinlik Günlüğünden manuel olarak seçseniz bile).

Soldaki sütundan, günlüğe ilişkin seçeneklere gidin ve etiketler ekleyin .

Buradan, bizi bilmeden bizi etkileyen bilgi veya fotoğrafların yayınlanmasını önlemek için arkadaşlarınız tarafından etiketlendiğiniz yayınların kontrolünü etkinleştirebilirsiniz.

"Günlüğümdeki şeyleri kim görebilir?" Bölümünde, diğerlerinin günlüğümüzde gördüklerini kontrol edebilir ve bu nedenle, kamuya görünenleri kontrol edebilirsiniz.

Aşağıda, yayınlarımıza kullanıcılar tarafından eklenen etiketlerin kontrolünü etkinleştirebilirsiniz.

Etiketlerin üzerindeki denetim, daha önce açıklandığı gibi, günlüğümüzde yazılan fotoğrafların veya yayınların otomatik olarak görünmesini engellemenizi sağlar.

Bu, bir fotoğrafta etiketlendiyseniz, etkinlik günlüğünde (profil sayfasındaki düğme), fotoğrafları görüp günlüğünde görüneceğini ve bunları kişisel fotoğraflar listesinde görmeyi onaylamanız gerektiği anlamına gelir.

Göz ardı edilen tüm fotoğraflar, uzun vadede, var olmadıkları gibi unutulacaklar ve etiketi onaylamayı reddettiğiniz ve bunları günlüğünüze ekleyeceğiniz takdirde bunları kurtarmak veya gözden geçirmek neredeyse imkansız olacak.

Arkadaş listelerinin bütün sorumluluğu da profil bilgisinde bulunabilir .

Belirli bir kılavuzda , Facebook Günlüğündeki "Beğen" i ve kişisel bilgileri nasıl saklayacağımızı zaten gördük.

Bilginin gizli tutulması, onu gizlemek anlamına gelmez, ancak " Herkese Açık " dan farklı olan herhangi bir kişiselleştirilmiş görünürlük düzeyi belirler.

Ardından Facebook profilinin ana sayfasına gidin, girilen her verinin gizlilik seviyesini değiştirmek için profil resminin altında bulunan Bilgi düğmesine tıklayın.

Telefon numarasını veya duygusal durumu işaretlemek yanlış değil, önemli olan kendisinin ya da birkaç güvenilir arkadaş için özel kalmasıdır.

Başka bir özel bilgi türü, harici uygulamalar kullanıyorsanız, günlüğünde ve profilde herkese açık hale gelebilir.

Bu nedenle, gizlilik ayarlarına, Uygulamalar bölümüne geri dönmek ve kullanılan ve kurulu olan her uygulama için Düzenle düğmesine basıp, görünürlüğü Kamusaldan Arkadaşlar veya Yalnız Io'ya dönüştürmek önemlidir .

Sayfanın alt kısmında, başkaları tarafından sınırlandırılacak uygulamaların yanı sıra, mobil cihazlardan Facebook'u kullanıyorsanız önemli bir seçenek var.

Gerçekte, Facebook'un eski sürümlerini cep telefonları için kullanarak yapılan şeylerin herkese açık olduğunu kontrol edebilirsiniz.

Harici uygulamalarda olduğu gibi, harici sitelerde bulunan Likes ve Facebook eklentileri de " nükleer " veya kesin olarak tanımlanabilen bir seçenektir.

Tek tek uygulamaların kullanım verilerinin görünürlüğünü kontrol edebilmenize rağmen , Faceboo k platformunu tamamen devre dışı bırakabilir ve böylece herhangi bir bilginin harici uygulamalar veya web siteleriyle paylaşılmasını engelleyebilirsiniz.

Uygulama ayarları sayfasından, " Facebook'ta veya başka yerlerde eklentileri, facebook, oyunları, vs. kullanmak ister misiniz? " Yazan ilk seçeneğin üzerine tıklayarak, Facebook Platformu'nu bir tıklamayla deaktive edebilirsiniz.

Ancak bu şekilde, Facebook hesabını kullanan web sitelerine veya uygulamalara artık erişemeyeceksiniz ve arkadaşlar artık uygulamalar aracılığıyla bilgi paylaşamayacaklar.

Açıkça, Facebook profili aktif ve işlevsel kalacaktır, ancak harici web ile entegre olmayacaktır.

Top