Tavsiye, 2019

Editörün Seçimi

Telefonumuzu güvenle ödünç ver (Android)

Her seferinde sorduğumuzda: " Affedersiniz, bana bir an görmek istediğim telefonu ödünç verir misiniz? " Biz utanıyoruz çünkü akıllı telefonlarımızda farklı ellerde vermek istemiyoruz, o zaman bu makale okunacak.

Bizim akıllı telefonumuz, 5 dakika boyunca en iyi arkadaşımızın ellerinde bile özgür bırakan kişisel ve özel verilerle doludur, bu durumun bize casusluk yapabilmesi ve bizi tanıması için endişelenmemizi sağlayabilir.

Fotoğraflarımızı, geçmişimizi, e-postalarımızı, Facebook'umuzu ve sohbet ve Whatsapp'ta yazdığımız her şeyi casusluk etme ihtimali ile bilgisayarımızı ödünç almamızı istemek gibi bir şey.

Bunu düşünmüyorsanız bile, Samsung, Huawei veya başka bir Android işletim sistemi hakkında konuşsanız bile, akıllı telefonumuzu arkadaşlarımıza veya başkalarına güvenli bir şekilde ödünç verebilir, özel işlerimizi koruyabilir ve gizleyebilirsiniz. Aynı zamanda, ihtiyaç duyduğu fonksiyonları bize güvenli bir şekilde kullanmasına izin veriyor.

Buradaki ipucu, Android'deki Misafir türü için bile, kişisel uygulamalarımızı okuyamayan ve kullanamayan sınırlı bir kullanıcıdır.

Özünde, verileri, uygulamaları, ayarları ve hatta farklı bir başlangıç ​​ekranı ile cihaz üzerinde ayrı bir bölüm oluşturur.

Bu nedenle, bir arkadaşın veya aile üyesinin genellikle Android telefonumuzu ödünç alması gerektiğinde, bunu yalnızca misafir kullanıcıyla veya başka bir profille ileterek, herhangi bir şekilde eşyalarımıza casusluk yapamayacağınızdan emin olabilirsiniz.

Android'de yeni bir kullanıcı veya misafir profili oluşturmak için, bildirim çubuğunun sağ üstündeki küçük adam simgesine ve ardından Kullanıcı ekle veya Misafir ekle düğmesine dokunun .

Aynı zamanda, Ayarlar > Kullanıcılar > Kullanıcı Ekle veya Misafir Ekle'ye giderek de yapabilirsiniz.

Yeni bir kullanıcı eklerseniz, yeni bir Google hesabının kaydına yönlendirilirsiniz, bunun yerine bir misafir kullanıcısı durumunda geçiş doğrudan ve yapılandırma prosedürleri olmadan yapılır.

Google hesabıyla eklenen kullanıcı, Facebook ve Whatsapp gibi harici uygulamaları da yükleyebilir, ki bunlar zaten telefona yüklüyse çift bellek tüketmezler (ve kullanıcı silinirse, hesabımıza yüklenmiş olan uygulama değil). kesinlikle elimine edilmiştir).

İki kullanıcı arasında paylaşılan uygulamalar daha sonra yalnızca bir kez yüklenir, ancak verileri paylaşmazlar.

Bir kullanıcı tarafından giriş yaparak, diğer kullanıcı tarafından saklanan fotoğrafları, videoları ve dosyaları asla göremezsiniz.

Bu kullanıcı erişimi için, ayarlar> Kullanıcı içinden telefonumuzla telefon görüşmeleri yapmanıza veya SMS göndermenize izin verebilirsiniz (bu durumda arama kaydı ve SMS mesajları diğer kullanıcı tarafından görünür hale gelir).

Eklenen kullanıcılar da şifre ile bir ekran kilidi oluşturabilir, böylece bunların neler yaptığını izleyemeyiz.

Herhangi bir zamanda, eklenen herhangi bir kullanıcıyı silebilirsiniz.

Telefonu, oğlumuza, karımıza veya diğer arkadaşlarımıza ve aileye sık sık verirseniz, yeni kullanıcı iyi bir seçenek olabilir .

Ancak, telefonu kısa bir süre için ve sadece tekrar edilmemesi gereken ani bir gereksinim için ödünç verirsek, daha hızlı olan ve verileri silinip kaldırılabilen bir Misafir kullanıcısına geçmek daha iyidir.

Misafir hesabıyla ilgili tek sorun, yalnızca önceden yüklenmiş olan uygulamaları (Chrome dahil), Facebook gibi Play Store tarafından yüklenen uygulamaları değil, Whatsapp ve diğerlerini kullanabilmesidir.

Bu uygulamalar sadece telefonda oluşturulmuş ve kayıtlı bir kullanıcı tarafından kullanılabilir.

Ayrıca, misafir hesabı telefon görüşmesi yapamaz.

Bu olasılığı misafir kullanıcı ile telefon görüşmesi yapmak istiyorsanız, Ayarlar> Kullanıcılar'a gitmeli, Misafir'in yanındaki vitese dokunmalı ve seçeneği aktifleştirmelisiniz (bu durumda çağrı kaydı ana makine tarafından görülebilir durumda kalır).

Android'deki misafirlerin güzelliği, telefonu kullandıktan sonra bildirim çubuğuna, ardından küçük adamın simgesine dokunup konuyu silebilir, böylece tüm verileri ve tüm kullanım verilerini silebilirsiniz. telefon.

Aksi takdirde, ana bilgisayarı kaldırmazsanız, bir dahaki sefere oturum açtığınızda, oturumu açık bırakmaya devam edip etmeyeceğinizi ya da tüm veri sıfırlamalarını yaparak yeni bir tane başlatmayı seçebilirsiniz.

Bu modda telefonu, özel verilerimizden hiçbirini gizleyemeyen bir yabancıya da kullanabilirsiniz.

Top