Tavsiye, 2019

Editörün Seçimi

Facebook'tan iptal et ve hesabını sonsuza kadar kapat

Zaten konuşmamıza rağmen , bir Facebook hesabının son kapanmasına nasıl devam edeceğini anlamak için bu kılavuzu yenilemeye değer, böylece artık düşünmemek için.

Bu kolay görünebilir olsa da, bir hesabı silmek istediğiniz nedeni ne olursa olsun, gerçekten iyi bir şekilde yaptığınızdan emin olmanız ve belirli adımları izleyerek, sadece iç arama motorlarında yeniden yüzünüzün görünmesini engellemek için değil, aynı zamanda Verilerinizin Facebook sunucularında saklanmadığı.

Kişisel verileri kamuya açık hale getiren sayısız gizlilik sorunu için Facebook'tan vazgeçmeye karar vermiş birçok kişi olduğu için, özellikle uzun bir süre kullanılmışsa , Facebooj hesabının nasıl ve tamamen silineceğini görüyoruz . takip eden adımlar .

Facebook'a göre , hesabın silinmesinin artık yeniden etkinleştirememesi anlamına geldiğini unutmayın .

Yayınlanan profil, fotoğraflar, yazılar, videolar ve her şey kalıcı olarak silinecek ve artık kurtarılamayacak.

Facebook Messenger kullanılamaz ve Facebook hesabını kullanarak başka uygulamalara veya sitelere erişemezsiniz.

Arkadaşlarınıza gönderdiğiniz mesajlar gibi bazı bilgiler, hesabınızı sildikten sonra bunlara hala gösterilmeye devam edebilir.

Gönderilen mesajların kopyaları arkadaşlarınızın gelen kutusuna kaydedilir.

1) Verilerinizi yedekleyin

Facebook hesabını silmeden önceki ilk adım, tüm verileri yedeklemek ve bilgisayarınıza indirmek.

Bu, durum güncellemelerini, fotoğrafları, videoları, mesajları, bir arkadaş listesini ve kayıttan beri Facebook'ta yapılmış olan her şeyi korumanıza olanak tanır.

PC'nizdeki tam facebook profilini indirmek için, Ayarlar> About Facebook'a gitmeli ve Kişisel bilgileri indir seçeneğini seçmelisiniz.

2) Facebook hesabımızı kullanan uygulamalardan bağlantıyı kes

Bir sonraki önemli adım, Facebook'un kullanıldığı üçüncü taraf uygulamalarının bağlantısını kesmektir.

Örneğin, Spotify gibi bir uygulamanın Facebook hesabını kullanması muhtemeldir.

Başka şirketlerce sağlanan uygulamaların bağlantısını kesmek için, uygulamaların listesini görüntülemek üzere Ayarlar> Uygulamalar ve web sitelerine gitmeniz gerekir.

Bağlanacak uygulamaları seçin (hesabı silip hepsini seçersek) ve " Kaldır " düğmesine basın.

Bununla birlikte, bu uygulamalardaki verilerin kaldığı unutulmamalıdır, bu nedenle her birine gitmek ve bir e-posta adresiyle kaydolmak veya oturum açmak uygun olacaktır.

Bu hesapları kurtarmak için uygulamalarla iletişime geçmeniz gerekebilir.

3) Hesabı devre dışı bırak

Facebook hesabınızı tamamen silmek isteyip istemediğinizden emin değilseniz, hesabı devre dışı bırakabilirsiniz ( Hesap -> Ayarlar -> Hesabı Devre Dışı Bırak ).

Devre dışı bırakma, her şeyi sağlam bırakır: bilgi, arkadaş, fotoğraf vb.

Bir hesap devre dışı bırakıldığında, etkinliklere davet edilip bildirim alabilirsiniz.

Temel olarak profil sayfasını bir süre gizler, ancak hiçbir şeyi silmez.

Başka bir makalede, Facebook'u devre dışı bırakmanın ne anlama geldiği ayrıntılı olarak açıklanmaktadır.

4) Hesabı sil

Facebook'tan çıkmak için yapmanız gereken tek şey, " Facebook'taki bilgileriniz " bölümündeki hesap ayarlarınıza yönlendiren bu bağlantıyı tıklamaktır.

Bu sayfadan " Hesabınızı ve bilgilerinizi silin " bölümünü bulun ve sihirbazla devam edip aslında tanrıdan profili yedeklemesini ve tüm harici uygulamaları devre dışı bırakmasını isteyecek.

Bu noktada , hesaba 90 gün boyunca erişmeye çalışmak gerekli olmayacaktır, bu da Facebook'un tüm verilerini sunucularından kaldırmasına izin veren zamandır.

Bundan sonra, hesabınız sonsuza kadar ve hatta tüm verilerinizi, umarım gitti.

Bu kuralı uygularsanız, hesap kalıcı olarak silinir, aksi halde yalnızca devre dışı bırakılır.

Ardından Facebook'u yeniden etkinleştirmeniz ve iptal yolunda adım adım ilerlemeniz gerekecektir.

Bu sayfada, burada gösterildiği gibi olan Facebook hesabını kapatma talimatları vardır.

Facebook'tan silmeden önce, dikkat edilmesi gereken tüm adımları özetlemeniz önerilir:

- Facebook’a erişen tüm cihazlardan bağlantıyı kes ( Ayarlar> Güvenlik ve Erişim’ten ).

- Facebook'ta oluşturulan uygulamalar için tüm şifreleri silin.

- Facebook'ta yayınlanan tüm mesajları manuel olarak silmek için Social Book Post Manager gibi bir uzantı kullanarak daha hızlı bir şekilde yapın (yıllardır kaydolduysanız, her şeyi silmek gerçekten imkansız olabilir).

- Konum geçmişini silin (sağ üst köşedeki üç nokta simgesi).

- Facebook uygulaması tarafından yüklenen tüm kişileri silin (bu bağlantıdan)

- Reklam satın almak için kullanılan tüm hesap ödeme bilgilerini (kredi kartları dahil) silin.

- Telefon numarasını ve tüm kişisel profil bilgilerini kaldırın.

- Hayran sayfalarının veya gruplarının bir yöneticisi iseniz, aksi halde yönetim olmadan veya hatta sayfaları silmeden kalan sayfaları yönetmek için diğer iki güvenilir yöneticiyi atadığınızdan emin olun.

- Facebook'un başka bir sitede artık görünmediğinden emin olmak istiyorsanız, Facebook'ta "beğen" kutularının görüntülenmesini engelleyen Google Chrome tarayıcı için Bağlantıyı kes uzantısını yükleyebilirsiniz.

Bu kılavuzu daha da haklı göstermek için, Facebook ile belirli bir uygunsuzluğu gösteren bazı istatistikleri not etmek ilginçtir.

Pew Araştırma Merkezine göre, 29 Mayıs - 11 Haziran 2018 arasında 4, 594 ABD'li yetişkin ile yapılan bir röportajda, son 12 ayda% 54'ünün gizlilik ayarlarını değiştirdiği, % 42'sinin Hesap duraklatıldı ve% 26'sı Facebook uygulamasını tamamen iptal etti.
Genel olarak, Facebook kullanıcılarının% 74'ü bu eylemlerden en az birini almıştır.

Top